söndag 10 augusti 2014

Underbaraste sommarkvällen

En superlativernas afton

Det är helt perfekt nu, alldeles lagom varmt för att jobba upp svetten i kortärmat utan att för den delen få värmeslag. Detta bäddar för sommarkvällar att minnas! Snirklade på små grusvägar längs älven bort till Umåker där solen mötte mig, molnen som sett en smula hotande ut löstes upp. Tror det regnade lite föregående natt, för det var snudd på tropiskt inne bland träden, fuktigt både i luften och på marken, varmt, jätteskönt. Jag spurtade på uppför backarna på Canyon som efter knak- och bromsmek nästa betedde sig som i toppform. Lätt, sprättig, kvick. Cykeln alltså, jag känner mig sällan som nåt av det - i synnerhet inte efter Häggbladsbacken. Det var lite för länge sen jag cyklade i travskogen, blev alldeles betagen av hur vackert det var och så fantastiskt det är att cykla där.


Snurrade mig sen bort mot Röbäck, letade en genväg genom skogen och hittade faktiskt en. Visserligen en sandig väg (fatbike anyone?) dock bättre än att mata asfalt.

Fick sällskap på ruttens andra halva. Ryssen i Röbäck drar alltid upp mungiporna lite extra! Faaaast... är det inte någon som slätat ut stenkistan i kurvan upp på Janningsberget? Den som ska vara sådär djävulsklurig när man kommer upp med mjölksyrestinna ben? Hoppas det inte är cyklister som varit där och petat!


Fullföljde iaf Ryssen och körde sen grusväg/småväg/storstig via slätten och Ön på vägen hem. Benen är trötta, men huvudet är lätt, ledigt och lyckligt efter denna vackra cykelkväll. Vill inte vara girig eller så, men jag hoppas det följer fler liknande kvällar inom snarast möjliga framtid, dvs gärna redan imorgon ;)

Dagens djur: haren

3 kommentarer:

  1. Gu vad gött! Fint å höra att cykelknaket är borta med vinden (eller bussningsverktyget iaf). Imorn tänkte jag he mig ut på Röbäck och götta mig själv. Vore ju otroligt trevligt ifall ni ville göra sällskap!

    SvaraRadera
  2. Otroligt skönt att köra på en tyst cykel!! Höll på att bli tokig på knak-knak-knak. Du - hör av dig innan du far ut, jag vill sällskapa!

    SvaraRadera