söndag 3 augusti 2014

Är en landsvägscykel vinglig?

En försiktig runda på vägen

Har ju hört kommentaren några gånger, om att en landsvägscykel som har så smala däck måste vara hemskt vinglig att cykla på. Det brukar jag väl avfärda. Fast är en inte van sittställningen, det smala styret och rappheten i manövrering kanske de ändå kan upplevas som rätt vingliga? Tänkte egentligen inte närmare på det när jag satte Lena på min Kona, som visserligen är lite för stor för henne, men det vore ju kul att även cykla landsväg tillsammans ibland. Upplevelsen blev visst lite läskig med biltrafiken nära inpå, de konstiga reglagen, SPD-pedaler, jättesmalt styre osv. Hoppas ändå det inte var både första och sista gången!
Kvällen var himla vacker, solen sänkte sig allt närmare horisonten och mot slutet rullade vi genom dimslöjor som hängde över ängarna i halvmörkret. Det är slut på midnattssolen för i år. Winter is coming.

Djäkneböle - vackert!!

Irrade in oss på nå grusvägar vid Skravelsjö.
Ingen cykel imploderade vid kontakten med grus.

Solnedgången. 

Måste förresten skriva några ord om en av gårdagens utflykter. Går helt off-topic i min egen blogg fast det lär jag väl få göra?! Var ut till Holmsund igår, för en gångs skull inte för att cykla utan för att titta på söta små och lite större djur. Har drömt om att ha egen orm sen jag var liten, det kommer kanske aldrig att hända men på Holmsunds tropikhus kan jag iaf kika på andras djur, väl värt ett besök!2 kommentarer:

  1. Fint såg det ut sa bull! Hörrudu, vilken fin artikel om dig i Totalt Umeå!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var väl en kul grej :) Väldigt välskriven må jag säga och bra bilder tog hon också.

      Radera