söndag 13 april 2014

Under 10 km/h

Det hade gått fortare att gå...

... men det är inte alla pass som är flåspass rätt igenom. Helgen har varit vigd åt långsamcykling, dels för teknikträning, dels pga terrängförhållandena. När man ska träna hoppa stock och snirkla genom stenpartier går det med fördel inte särskilt fort. Det hade kunnat gå fortare om man behärskat bunnyhops och vågat ge sig på stocken med mer fart.
I övrigt har det varit is/snö som satt ner farten. Slasksnö som spårar iväg cykeln, is som försöker kasta omkull den. Inte heller något man gärna ger sig på med fart. I övrigt är ju Grössjön-terrängen som den är: långa, krokiga spångar, blöta rotmattor, sugande myrlera. Svårt att hålla farten uppe generellt alltså. Dagen till ära hade jag lagt på nya Maxxis-däcken, nu rullar Canyon på Ardent både fram & bak, sidoväggsskyddade EXO-varianten i 2.25" bredd. Ska köra några fler turer innan det kommer ett riktigt utlåtande och en jämförelse mot Mountain King som jag kört föregående säsong.

Canyon <3 Maxxis? Det återstår att se. Gul och glad logga har de iaf! 

Forcera stock-träning! 

Fiiiiiin stig vid Gimonäs/Grössjön.

Dagens nya bekantskap i skogen, en renhundbock(?) i trä :-)

2 kommentarer:

  1. var ute förra veckan i grössjön - myren är fortfarande fryst och man kan cykla över - men det var blött och slaskigt och här å var sjönk hela hjulet ned över navet :) tungt och krävande, men jävligt härligt

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var inte lika fryst den här helgen, isen både bar och icke-bar. Troligen att regnet dagen innan luckrat upp det hårdfrysta en del. Riktigt skojigt ändå, fast jag är lite förgrymmad över en del nybyggda spångar som inte är riktigt anpassade till en cykels kurvtagningsradie.

      Radera