fredag 11 april 2014

Snabbpass efter (stadig) frukost & före jobb

Ingen träning på fastande mage här inte

Periodisk fasta, morgonmotion före frukost, 5:2, bara en slät kopp kaffe... näää, inget för mig det. Alla dagar inleds bäst med en stadig frukost, sittandes vid bordet i godan ro och sköljes ner med minst en kaffemugg som det gärna smuttas på ett tag. Morgonproceduren kan ta sin rundliga tid men det är väl värt det, kan inte tänka mig bättre start på dagen.
Cyklingen går så mycket bättre också med höga energinivåer i kroppen, skogscyklingen framför allt då. På landsvägen kan man ju oftast hjälpligt ta sig framåt, men attans vad kört det är om man dräneras i skogen. För att inte nämna hur barnsligt kul det blir med sprättiga, energifyllda ben som får cykeln att flyga fram längs stigarna! Fast nu ska jag inte överdriva, det ser nog betydligt struttigare och kantigare ut än vad jag upplever det som från cykelsadeln ;)
Snabbpasset gick runt sjön ett par stenkast från huset, ganska flott att ha så pass fin och bitvis halvteknisk stig så nära inpå. Platt och blött är det dock, eller mer platt och isigt den här årstiden. Kul var det iaf, intensivt, flåsigt, jobbigt, ruskigt roligt och jag fick slita hårt för att hålla undan från min förföljare. Vill minnas att det var betydligt lättare att dra ifrån under förra årets rundor, märkligt hur fort saker kan ändras.
Det var igår det, idag blir det nog ingen cykling. Däremot ska jag hämta ett cykelpaket på posten med lite godsaker, kanske det kommer en rapport från mekhörnan framåt kvällen.

En stunds andhämtning på ett slätare parti av hundspåret vid Nydala. 

2 kommentarer:

  1. Jag brukar också köra ett pass på morron efter 2 koppar kaffe fast ska jag vara ärlig känns det som tortyr att köra med tom tank men så jävla skönt efteråt :-D.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Är det riktigt "friskt" det att utsätta sig för sån tortyr frivilligt? ;-) Frukosten lär ju bli himmelskt god efteråt!

      Radera