måndag 10 februari 2014

Envist stakar jag vidare

Blir det lättare snart?

Försöker klämma in lite skidåkning när det går. Fredag kväll och måndag lunch gav 16 + 10 km. Kan säga att passet i fredags var bättre än dagens, då höll snön nån minusgrad och jag hade okej glid och fäste. Dessutom kändes tekniken hyfsad och passet som helhet gav ungefär 15 steg framåt i utvecklingen, jämfört med passet innan som snarare var 20 bakåt.  
Idag duggregnade det, Olles spår var uppblött, t.o.m. vattenpölar i spåret på några ställen. Det sög, både bildligt och bokstavligt. Ändå ett inte bortkastat pass förstås, alla minuter jag kan få på skidor ger något. Tror jag åtminstone. 
Gemensamt för båda pass var ansträngningen dock, för att komma någon vart när jag stakar måste jag ta i så jäkla hårt, vilket jag egentligen tycker är för jobbigt och brukar undvika ;) Pulsen drar iväg till taket omgående och håller sig där. Sjukt jobbigt och jag förstår nu lite bättre varför många av de högsta VO2max-nivåerna hittas hos skidåkare och inte hos cyklister. Ingen regel utan undantag, ska väl tilläggas, innan nån drar upp t.ex. Indurain och LeMond. 
Jag önskar att snart kunna hitta ett lugnare flyt när jag stakar, inte behöva flåsa ihjäl mig för att ta mig framåt. Inbillar mig att det kanske kommer hända den dag jag får åka i spår som duger någonting till, den här blask- och slaskvintern är inte optimal för att lära sig längdskida. 
 


3 kommentarer:

 1. Faan vad impad jag blir Karin! Nästa vecka planerar jag vara frisk från bältan, då tycker jag att vi ska ha ett stak-träningspass. Jag gick ifrån att vara sämst till att faktiskt bli helt ok efter de tips jag fick. Jag vidarebefordrar dem gärna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åhå, har du bra tips att dela med dig av?! Jag insuper gärna dina kunskaper i ämnet! Bara du hör av dig när kröppen repat sig, jag är öppen för både lunch- och helgpass, i vanligt ordning.

   Radera
  2. Med tanke på omständigheterna så tar det nu kanske lite längre tid innan kröppen din repat sig, men jag är då innerligt glad att du ändå finns kvar med dina tips. I värsta fall kan vi ta dem nästa vinter!

   Radera