lördag 17 augusti 2013

Jaga snabba happyiter till Hampis

Efter att monsunregnet dragit bort blev kvällen kanonfin, solen värmde på ordentligt, luftfuktigheten var maxad och det kallades snabbt ihop till en liten happyride i Umeå-tråden. Tavelsjöleden till Hamptjärnsberget och lite snurr däromkring. Det var väldigt ovant att köra leden när det var så blött och halkigt, cykeln hade svårt att bestämma sig huruvida den skulle hålla sig till höger eller vänster om stenar och rötter. Fick aldrig någon riktig styrsel på den här turen, länge sen jag körde så likt en kratta. Och den stukade tummen är just stukad, skittumme. Kan man få en ny någonstans?
2 kommentarer:

  1. Ja jäklar vad halt det var! Nackdelen med en torr sommar är att man blir helt värdo på att hantera blötman :). Den där stenkistan + backen upp på hampis har faan aldrig varit så svår som igår. Jag lyckades halka på gula leden och köra in ändan på ena handtaget i vaden så att jag nu har en mkt trevlig och ordentlig vadkaka. Första gången. Antagligen inte den sista, men jag hoppas att det dröjer till nästa gång :). Snart blire fjäll! Tjohoo!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Verkligen dags att trimma in skillsen i blötma, om man ska ha en chans att överleva hösten. Grattis till första vadkakan!! Och jaaaa, snart fjäll igen - woho!

      Radera