söndag 29 mars 2015

Grymt kul dag på By Bike

Hej till er jag träffade :)

När vårens uteblivna ankomst håller mig från att cykla utomhus så är väl det nästbästa som står till buds att åtminstone få prata om cykling. Och det fick jag minsann göra när vi blivit inbjudna till invigningshelgen på By Bike. Hoppas vi fått några fler att snappa upp nätverket She Rides och att vi kan locka in fler i cyklingens gemenskap.
Måste förstås säga några ord om själva butiken också, första tanken som slog mig (och vissa andra) var känslan av en leksaksbutik: fick ett omedelbart il att vilja klämma, känna, titta på och köpa allt på en gång :) Det här är något Specialized jobbat fram riktigt bra, ty jag fick precis samma känsla när jag besökte Concept Store i Åre förra sommaren!


Fast denna dag fick jag lägga tyglar på köplusten ty jag skulle ju primärt prata om She Rides och även, visade det sig, få prata väldigt mycket om mountainbike i största allmänhet. Sjukt kul! Himla kul att få se en del av er som läst min blogg också :) Några nya ansikten som annars bara är en pinne i besöksstatistiken kom förbi och sa hej, verkligen jätteskoj.
Även om jag inte riktigt hann inspektera hela butiken så noga som jag önskat hann jag iaf lokalisera den för tillfället coolaste cykeln som finns att klämma på just nu: Spesh Camber. Det skulle kunna bli en mycket kompetent efterföljare som stigcykel när min Canyon kastar in handduken.


Vill verkligen inte få det här att låta som ett reklaminlägg, för det är det ju inte, men det här är något unikt i butiksutbudet i Umeå och inom en väldigt stor radie. Specialized snyter inte ur sig butiker i tid och otid direkt, det görs genomtänkt och noggrannt och inget verkar vara lämnat åt slumpen. Butiken slår an en ton hos mig som cyklist (och konsument inte minst) via signaler jag själv inte är medveten om och inte kan värja mig emot. Men å andra sidan, varför skulle jag ens försöka? ;) Om det är något som är kul att shoppa är det ju cykelprylar! Dessutom känner jag en viss dragning till bikefit-rummet, som sagt, Spesh vet vilka strängar de ska spela på.


Både Jessica och jag hoppas på ett snarast möjligt återseende av alla vi pratat med, det börjar dra ihop sig mot cykelsäsong och ingen är nog ivrigare än oss på att få komma ut och njuta av cykling i sällskap med andra!


3 kommentarer:

 1. Men Karin, vad ÄR egentligen SheRides? Och vad gör du för dom? //Nyfiken i en strut

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vad är det egentligen?! Det är ett nätverk, community, om och för cykling i alla former. För att locka fler att cykla, att cykla tillsammans, att utvecklas inom och diskutera cykling. Det ordnas en del event och kurser. Det finns en Premium-del för betalmedlemskap, för mer riktade erbjudanden, rabatter, kurs- och tävlingsplatser, men det är inget jag är del av.
   Det är inte bara riktat till tjejer, men visst ligger en del av fokus där, att få en plattform som inspirerar fler tjejer att cykla tillsammans med andra och varandra. Alla är ändå välkomna, killar som tjejer.
   Det jag ska göra är att leda/guida MTB-pass :) Kanske också lyckas locka en och annan till backarna i Bygdsiljum ;)

   Radera
  2. Kung! Du kommer säkerligen att lura ut ett helt gäng glada bruds till skogs och till Bygdis i sommar. Mkt bra! Men nu tycker jag faktiskt att det är dags att du meddelar Specialized att de bör ha en ambassadör i Umeå! Du är ju som klippt och skuren för uppgiften!

   Radera