måndag 30 mars 2015

Skaderapport och öppen idioti

Tröglärd som få

Lyfte sent omsider upp Canyon i mekstället hemma i köket. Växeln som blev satt ur funktion vid senaste rundan behövde inspekteras, hade en misstanke om att både växelöra och själva växeln skevat till sig. Plockade bort örat först och visst var det böjt.


Inte så farligt ändå, skulle kunna gå att räta upp hyfsat och använda, men det får bli liggande i bra-att-ha-lådan tills vidare. Skruvade dit ett nytt och spikrakt istället när jag liks hade ett hemma till hands. Testade sätta växeln på det nya örat, men det syntes med blotta ögat att kedjelinjen var allt annat än rak. Gjorde ett funktionellt test och försökte justera in den ändå, men det var som förgjort. Skräp.

Ögat är bättre än kameran på att se skevheter. Här syns mest bara hur smutsig Canyon blivit.
Fjärde växelörat och andra bakväxeln som jag lyckats skrota, trots min ypperligt försiktiga körstil. Vore bra att lära sig bli ännu smuttare till skogs!
En annan lärdom jag borde ha dragit nu i vinter är jag inte är någon skidåkare, efter den långa säsongen som slutade med ett antiklimax i Evertsberg borde jag verkligen ha kunnat ta steget att lägga skidorna på hyllan. Det gjorde jag inte... Ses vi i Evertsberg nästa år?


4 kommentarer:

 1. En lärdom kan vara att skaren håller inte där det växer buskar och sly...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nog höll skaren nog, men snön täckte inte allt skräp på marken.

   Radera
 2. Mycket möjligt att vi ses nästa år!

  SvaraRadera