lördag 24 januari 2015

Tävlingsdags imorgon!

Vildmannaloppet

Nummerlapp, tidtagning, tävlingsnerver, publik, utmattning, resultatlistor... allt det där jag brukar göra mitt bästa för att undvika - imorgon sker det likväl. Jag har anmält mig till Stora Vildmannaloppet, ett 40 km-lopp som är seedningsgrundande för Vasaloppet. Fast jag vet inte om jag egentligen törs hoppas på att prestera en seedningsgrundande tid, primärt ser jag det som ett pilotförsök att överhuvudtaget lyckas åka skidor i 40 km. Det blir åtta varv på en 5 km-slinga. En utmaning (bland många) blir alltså att hålla reda på antalet körda varv, hur nu det ska gå till? Upp till fyra tror jag kommer gå bra, sen vette tusan. Kanske funktionärerna har bättre koll och kan plocka mig av banan vid åttonde varvningen. 
Det känns smått bisarrt att jag ska stå på en startlinje imorgon, i ett skidlopp tillika! Fast det är ändå inget jämfört med overklighetskänslan av att Vasaloppet väntar runt knuten. Den här vintern är verkligen ingen annan lik. 


8 kommentarer:

 1. Stort lycka till! Jag drar mig fortfarande för att tävla på skidor...fast jag måste ju..fast det är lååångt till Vasaloppet typ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fler än jag som hänger mig åt förnekelse :) Det är ju inte så långt kvar! Fast än finns tid att köra ett eller några lopp innan.

   Radera
 2. Kommer gå tokbra. Du är ju som klockan. Stabil och taktfast!

  SvaraRadera
 3. Du om någon har kapacitet att leverera när det gäller. Heja Heja

  SvaraRadera
  Svar
  1. Får försöka leva upp till det :) Tack!

   Radera
 4. Nu börjar det likna något :D bara ge järnet - går det åt h-e så går det åt h-e. Det finns alltid ett nästa år..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns ett nästa år, det finns även ett nästa lopp. På söndag smäller det nog igen!

   Radera