måndag 5 januari 2015

Sprang till skogs

#FromWhereIUsuallyRide

Klämdag och många är lediga, vintern har gjort en comeback med -9 grader och under dagen ett lätt snöfall. Längdskidåkarna drogs till konstsnöspåret på Nydala som flugor till en hästskit sockerbit. Hade verkligen inte lust att trängas där idag igen, fick nog efter igår! Alltså: på med löparskorna igen!


Och varför cyklar jag inte? Kort sagt för att jag inkvarterat mig som tillfällig sambo i en annan del av stan än där jag har cyklarna, de rymdes inte i packningen. Fast idag var det nog lika bra, hade förmodligen flugit som en vante om jag försökt cykla de stigar jag löpte/hasade på/sprang vid sidan om. Det var duktigt mycket blankis som lagt sig till ro längs de flesta stigarna, i början gick det rätt bra ändå men sen tilltog snöfallet och dolde mycket effektivt exakt var och hur isen låg.


Visste inte riktigt hur jag skulle regga passet på Funbeat. Sökte efter olika träningsformer under rubriken Löpning. Löpning - Rodelbana/motsv., Löpning - Med fara för livet, Löpning - Blankis eller Löpning - Utan dubbar på is hade passat okej. Inget av alternativet fanns. Fick bli Löpning - Djupsnö för det var så passet utvecklade sig så småningom, när jag inte längre kunde urskilja vad som var annat och vad som var is fick jag som regel "springa" bredvid stigen, i det snötäckta riset och det liknade mer snöpulsning än något annat. Fick ta det rätt lugnt för att inte trampa ner mig i djuphål eller hitta snirkelvägar runt lömska berghällar. 15 km på 2½ timme avslöjar bristen på tempo.

Letade mig bort mot Hässningberget, en favorit på cykel under barmarksperioden. Det var sig likt fast ändå inte.
 

Längtan efter cykelsommar knep tag i hjärtat, om vintern tänkte bestå så dröjer det väl 5 månader innan det går att cykla på barmark där igen!


2 kommentarer:

  1. Bra jobbat! Underbart med "djupsnö" :D :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det här kan nog vara en riktigt fin runda att ta under barmarkssäsong, sugen? Tror jag vill ta "revansch" på stigarna när de beter sig lite snällare mot mig.

      Radera