söndag 5 oktober 2014

Happyride!

Länge sen sist

Utan att tänka alltför hårt på saken tror jag dagens happyride var årets första för min del, så dags att den kom först i oktober!? Skäms nästan, för bara ett par år sen var jag ju representant för happyrides i Umeå. Borde bättra mig på den punkten, ty happyrides är alltid väldigt roliga, nya och gamla bekantskaper dyker upp, nya och gamla stigar dukas fram, det snackas mycket cykel, alla är trevliga, cyklingen blir alltid kul. Blir nästan lättare att vända på det och säga att det finns iaf inget dåligt med happyrides, det är för svårt att räkna upp allt som är bra med dem.
Nåväl, för ovanlighetens skull hade jag lite framförhållning inför helgens cykeltur och jag kunde lägga ut en blänkare i Umeå-tråden om att jag skulle cykla vid en viss tid på en viss plats. Två grabbar och en polare från annorstädes slöt upp :) Vi körde Umåkers fina små backar några vändor och avslutade med Vedkastbacken på andra sidan skogen. Tre styck cyklister som inte hade en tid att passa drog sen vidare mot Röbäck och tog en av de gamla bike rally-sträckorna innan energin började tryta och leriga cyklar styrdes tillbaka mot asfalten.
Höstblötman låg i marken, på stenarna, på rötterna, det slirade mer än en gång. Gamla stigar bjuder på nya utmaningar vid varje årstidsskifte. Glad att jag körde Enduron idag med sina kralligare, mjukare däck och plattispedaler, idag behövde jag all kontakt med cykeln jag kunde få, misstänker att SPD hade känts otäckt sketchy på en så krängande cykel.

Tack för sällskapet Mattias, David och Emma!

2 kommentarer: