måndag 14 juli 2014

Ny MTB-led i stan och en omgång Ruffie

Två nyheter på samma dag

I en tidig morgontimme, dvs 10:00, det är tidigt för att vara semester, samlades ett gäng tappra själar på en gräsplätt vid Nydalasjön. Ledarfiguren dök upp med en gammaldags bergsprängare (med ipluggad iPhone) och skulle leda ett pass Ruffie. Googlar man namnet dyker det upp beskrivningar typ kampsportsfys i förenklad form utan sparringmoment, funktionell träning i intervallform med kampaktiga parövningar osv. Nåväl, är väl aldrig fel att testa något nytt? Fast i detta pass var kampdelen nedtonad till förmån för löpintervaller mellan övningarna, Ruffie running kallas det då. Efter 50 minuter var kroppen rätt mör både av den gassande solen och de jobbiga, ovana träningsmomenten. Det hotades om efterföljande träningsvärk vilket mer än väl visat sig slå in. Det var rätt tufft, intensivt, löpintervallerna höll pulsen på hög nivå. Den som vill prova kan kolla in gruppen UmeåRuffie på facebook.

Just innan jag face plantade i gräset ;-) Eller nä, det gjorde jag
väl inte, men jobbigt var det! 

Ett avsvalkande bad senare slog cykellusten till. Några GCK MTB-cyklister hade märkt upp en 5km-slinga i I20-skogen dagen innan. Mina bilder gör inte stigen rättvisa, det var en slingrig och bitvis lite teknisk led. Det gav lite huvudbry att leta sig fram eftersom det ännu inte är så välskyltat i alla korsningar, det blev för besvärligt att både orientera sig och fota, så det blev inte särskilt många bilder tagna.

Den första skylten på banan, på grusvägen vid Röda ladan på I20 (där motionsspåren börjar). Fick köra några stigar som jag faktiskt inte sett tidigare, roliga smala stigar med stenar och rötter och sånt. Det här var ett kul initiativ av GCK-cyklisterna!

4 kommentarer:

 1. Bra kört. Face plant förhindrade du snyggt någon cm ovan marken. Även kallad push up. ;) ser fram emot visning av nya cykelstigar. Kram// Maja

  SvaraRadera
  Svar
  1. Push up hette det ja. Märklig övning, inget jag brukar göra ;)

   Radera
 2. Tack för tipset om slingan i I20-skogen, riktigt rolig led även fast vissa partier va på tok för svåra för en glad amatör :)

  Passar på att tacka för innehållet på din blogg också, jättebra och intressant läsning!

  // Peter

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svårt är bra, det är då man utvecklas!! :)
   Tack själv, alltid kul att höra!

   Radera