fredag 23 maj 2014

I en avkrok i cyklingens U-land

Fast visst är det ett I-landsproblem egentligen

Kom hem alldeles tomhänt från dagens tur bland stans största cykelåterförsäljare. Det är svårt att stödja de lokala handlarna när de inte kan uppvisa ett vettigt eller ha intresse av att bredda sitt utbud av cykelprylar. Likriktningen är snudd på total, samma märken och samma modeller överallt. Inte konstigt att butikerna har svårt att hävda sig mot näthandeln, men det blir förstås där mina shoppingpengar hamnar återigen.
Nåväl, det sparar lite tid iaf, att klicka på köp istället för att kuska runt till butikerna - tid jag nu istället ska lägga på att cykla!

8 kommentarer:

 1. Instämmer helt, även här i sthlm är utbudet oftast förvånansvärt dåligt. LBS:erna får faktiskt skylla sig själva. Häromdagen fanns inte en enda slang med presta i mer än 2,2 på Sportson.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är lite kluven i den här frågan egentligen, för en LBS kan vara bra att ha till hands, när något strular mekaniskt om inte annat, men jag vet inte hur jag ska kunna stödja dem när sortimentet inte är bättre än vad det är. Känner igen exemplet med slangen från sportaffärerna här också.

   Radera
  2. Det har du helt rätt i! Vi som inte är wizards i garaget skulle vara rätt förlorade utan en LBS som sista utväg. Men att inte ha mer 2,2" i slang känns ju väldigt mainstream, "cykelvasigt" och APTRÅKIGT.

   Radera
  3. "Cykelvasigt" var ett bra uttryck, det ska jag genast plocka in i min vokabulär :)

   Radera
 2. Är du på jakt efter en hardtail så kan jag rekommendera Scott scale 735. Jag tror inte ens Scott riktigt har fattat hur bra cykel dom har kokat ihop :D.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad i hela friden ska jag med en hardtail till?! Nänä, här kommer ingen Scott innanför tröskeln, än mindre en Scale :) Men bra att du är nöjd med din!!

   Radera
  2. Haha, heja Karin! Scott är väl för övrigt ett av de märken som brukar vara ganska ensamt representerade hos våra LBS:er, tillsammans med ett par Specialized och någon enstaka Trek eller Giant. Tänk om någon vågade plocka in en Santa Cruz, Orange eller Lapierre, hur skulle det gå?

   Radera
  3. Varje butik som har en cykelomsättning att tala om saluför just Scott här i stan. Sjukt trist!! Samma saker vartän man går. Gud vad kul om det kunde dyka upp något annat och mer spännande, t.ex. de du nämner! Annars kunde jag också nöja mig med lite variation på temat, less på att bara se "cykelvasa-hojar".

   Radera