fredag 30 maj 2014

Funderar/planerar/önskar inför sommaren

Diverse om diverse

Vad ska en hitta på i sommar månntro? Sammanlagt fem veckors semester och en massa lediga helger på det. Tidsbrist torde inte vara en faktor att behöva ta med i beräkningen :-) 
Cykelsommaren kommer startas upp långt innan semestern dock, för jag räknar med att återse den här skylten inom en väldigt snart framtid: 

En långweekend i Järvsö ska ge en kickstart för utförsåkningen är det tänkt. Ringrostighet botas bäst med intensivterapi och mycket adrenalin. Även Bygdsiljum bike park ska besökas ett antal gånger för att hålla kropp och huvud i trim, det får inte bli en sommar i feghetens tecken, jag ska återta skillsen att hoppa och droppa och inte bromsa så jäkla mycket.


När jag är inne på spåret sommar och cykel kommer också ofrånkomligen tankarna på fjällen!! Hemavan har tagit en välförtjänt plats i mitt hjärta, jag vill/ska dit och knuffa cykel uppför branta berg igen!


Det vore trevligt att bekanta sig med nya berg också. Jag har några gratis gästnätter på Saxnäsgården att inkassera, både Stekenjokk och Marsfjället ligger i krokarna. Det sistnämnda började jag sukta efter när jag Andrea rapporterade om hennes och Marrans tripp dit i tidíghösten förra året. 
Lånad bild från Andreas blogg: http://hungryhen.wordpress.com
I flera år har jag också drömt om Jämtlandsfjällen och Åre. Det har inte blivit av ännu, men tanken ligger där och gnager. Där finns episka toppturer att göra och en beryktad anläggning för utförsåka, Jämtlandstriangeln vore förstås också kul att se, cykla och uppleva! Det fina med fjällen är dock ändå att de ligger där de ligger, tar jag mig inte dit i år (heller) finns de alltid kvar till nästa sommar. 
Lånad bild igen, Jämtlandsfjällen på happymtb: http://happymtb.org/forum
Utöver äventyren utomsocknes vill jag förstås lägga den stora mängden cykling i hemmaskogarna. På tråckliga småstigar med fikapauser på klippor vid havet :-) 


En liten dröm jag har i smyg är att resa iväg till en deltävling i Canyon Enduro Series, de verkar ha det så fantastiskt gemytligt på dessa tillställningar och cykelsträckorna verkar vara ena riktiga guldkorn handplockade ur det gytter av stigar som korsar våra skogar. Fast så var det det där med nummerlappar och tidtagningar och resultatlistor och allt sådant otäckt. Tanken finns åtminstone där, än så  länge högt upp i det blå, men den kanske blir mer jordnära en vacker dag. 


Som synes så är tankarna inför sommaren mångtaliga, vad det blir av allt kommer förstås rapporteras här på bloggen :-)

2 kommentarer:

  1. Ååååh! Jag är på allting Karin! Ett rungande JA till alla utflykter som erbjuds!

    SvaraRadera
  2. Låter som en fartfylld semester :)

    SvaraRadera