onsdag 22 april 2015

Vårsol i vårskog på vårstigar med vårkläder

Vår!

Den dåliga sortens vår, den som slaskar, är brungrå och sörjig, kall och ostadig, tycks nu ha lämnat oss. För nån dag sen slog det om, solen började värma ordentligt, nattfrosten uteblev, krokusar och scillor har formligen exploderat i rabatterna, tussilagon syns i snart sagt vartenda dike och antalet cyklister på vägarna har ökat i kvadrat i takt med den stigande tempen. Äntligen liksom! 
Lämnade långkallingarna hemma och for ut med vinterbleka ben nedom shortsen, det var varmt! På riktigt varmt! Vi kunde stanna längs stigen och varmsvettas istället för att hutterfrysa, magiskt. Långa partier stig var i sommarskick, alldeles torra och hårda. Däremellan några passager genom isiga vattenpölar och några mosiga snöfält, men ändå. 
Vet inte hur länge nuvarande "värmebölja" tänkt hålla i sig, det är trots allt fortfarande bakslagens månad, april är opålitligt nanting. Istället för att lägga ut orden ännu mer här i bloggen bör jag packa mig ut en sväng idag också, i den våriga våren med den soliga solen.  
2 kommentarer:

  1. Riktigt härligt att värmen börjar titta fram och att det är ljust om kvällarna :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tänk vad lite värme och sol kan göra för välbefinnandet :)

      Radera