lördag 18 april 2015

Timmerränna och karusell

Långpass på lörda'n

Veckans vardagar har varit kantade av frustration över utebliven fysisk aktivitet. Försöker ta igen det nu i helgen! Ett pass socialjogg igår kväll följdes av långpass på MTB idag. 2½ timmes aktivitet och över 3 timmar ute i friska luften. Känns fantastiskt skönt såhär efteråt.
Studerade gammal brukshistoria när vi kikade in i den gamla timmerrännan, kanske den lämpar sig bättre som halfpipe för skejtare än för cyklister egentligen? Vi rullade den fram och åter iaf över de halkiga löven på den släta plåten.Körde sen grusvägsrace längs älven, genom älvdalen in mot staden. Passerade ett blivande café vid Älvtået, kan tänka mig att inta en och annan cykelfika där till sommaren! Vi gladdes åt blommorna som slagit ut på älvbrinkens sydsluttning och kände oss starka i medvinden. Det var glatt och fint och vi for vidare upp till karusellen i I20-skogen. Förutom några större vattenansamlingar var den riktigt fin att cykla! Äntligen känns det på riktigt som vår, en känsla ytterligare påjagad av att allt fler vägar nu ligger barsopade och grusfria.


Vi gjorde ett sista ryck förbi Bölesholmarna och upp till Volvo, sen rullade vi asfalt i medvind hem till varm dusch och några bitar mat. Trötta, nöjda, glada och vårpigga :)


4 kommentarer:

 1. Svar
  1. Visst är det! Synd det är så liten del av den som är bevarad bara :(

   Radera
 2. Coolt ställe att cykla på!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nästan så jag vill tro att den är bevarad just därför ;)

   Radera