fredag 12 september 2014

Strava - ska de va nåt?

Si sådär 10 år efter "alla" andra

Skaffade en användare på Strava för länge sen, surfade runt där, fattade inte grejen. Sen kom Garmin Connect med sin direktöverföring till Strava och jag behövde inte längre göra något aktivt för att få mina rundor dit. Kollade runt igen och... fattar kanske fortfarande inte grejen? Ser ju att mina rutter ibland sammanfaller med några segment, fast det slår ju sällan fel i att jag missar var segmenten är, ofta har jag stannat till nånstans (och fikat?) medan tiden rinner iväg. Dessutom är det dåligt med folk att jämföra sig mot och inte en enda kvinna på de slingriga småstigar jag hittills prickat in segment på. Att bara tävla mot sig själv är ju lite intetsägande i sekunder räknat, då är det roligare att bara försöka förbättra flowet, hoppa där jag inte tidigare vågat, köra ett trixigt parti utan fotisättning, luta ner cykeln lite tuffare i kurvorna, välja svårare linjer... smådetaljer som inte nödvändigtvis ger märkbart utslag på klockan. Nä, jag fattar nog inte grejen. Fast det kanske låter annorlunda den dag jag faktiskt lyckas köra snabbast på något av de segment mina stigrundor råkar sammanfalla med ;)


7 kommentarer:

 1. Har själv stravat runt litegrann, fick inte mina egna segment att fungera eftersom dom startar och slutar på en skyddad plats (så ingen kan sno mina cyklar :D). Men förra helgen deog jag ut på en 65km (Ersboda-Sörmjöle) runda och förutom att känna mig helt slut efteråt så har jag gått mer ett kilo :D.

  Satt och räknade litegrann och jag kan max ha brännt ca 400g-600g kroppsfett, resten ca 500g måste vara efterbränning så nu väger jag in på 83kg, 5kg kvar :D.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du får flytta start- och stopp på dina segment så de hamnar utanför din skyddade zon.
   Heja på med viktnedgången!

   Radera
 2. Wht??? Bränner knappast 4000-5000 kalorier på dryga 6 mil. Och all energi kommer från fet... Kilot som tappats är ju vätska. Läs på lite mer om kost och viktminskning

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nåväl, rätt ska väl vara rätt. Det gick nog åt en del kolhydrater också, utöver bulkmängden vatten och lite fett.

   Radera
  2. Det visar sig nu efter ett par veckor att jag har visst gick ner ett kilo på 65 km rundan vilket egentligen borde vara helt omöjligt enligt alla kända teorier men, jag har gått igenom cykeln, en Speedster S30 och det visar sig att både vevpartiet och bakhjulet gick trögt pga av för hårt åtdragna lager.

   Så jag har i princip kört i en 65 km brant uppförsbacke :D.

   Radera
  3. Bytte vajrar idag och ser att båda växelvajrarna hade fransat upp sig, den har har växlat riktigt dåligt senaste tiden nu vet jag varför.

   Så för hårt åtdraget vevlager (hollowtech II), för hårt förspännt bakhjulslager och båda växelvajrarna hade fransat upp sig. Är lvg cyklar så här besvärliga eller har jag fått ett måndagsexemplar?

   Sen har jag lyckats få båda hjulen vinda, ok inga mer drops med lvg cyklar :D. Håller mig till mtb när det blir hårdkörning :D.

   Nu är den

   Radera
  4. Oj, jag har knappt behövt meka alls med min lvg-hoj, den bara går och går så fint så. Du har nog haft otur med monteringen av ditt exemplar.
   Nog ska hjulen hålla för att droppa lite? Åtminstone trottoarkanter och dylikt. Kanske monteringen inte gjort bästa jobbet med att bygga hjulen heller...

   Radera