söndag 6 oktober 2013

Säsongsavslut för DH i Bygdsiljum

Idag var sista söndagen som bike parken i Bygdsiljum höll öppet för i år. Kanske blev det årets sista dos av liftburen utförsåkning? I så fall kan man ju lugnt säga att det inte kunnat bli en bättre avrundning av säsongen, bland gamla och nya cykelvänner blev det hela en riktig kanondag!
På berget återfann vi också gamla och nya bekantskaper. Utöver de sen tidigare befintliga lederna har en helt ny röd led uppstått sen senaste besöket: Moskito, en smal och ganska stökig historia som skulle kräva en hel del inåkning för att kunna tas med någorlunda fart. Gamla fina Mossen hade också fått en ordentlig ansiktslyftning med en läcker träkonstruktion á la hängbroar mellan plattformar uppe bland trädstammarna. Mycket snyggt!!
I Banan fanns förstås alla roliga hopp fortfarande kvar. Det går inte att åka nerför leden utan att emellanåt le stort eller rent av tjoa glatt när man tappar markkontakten och det rusar adrenalin genom varenda del av kroppen.
Alltihop vackert inramat av sprakande höstfärger. Mmm, det var en fiiiin dag det här!!


Fin var min Enduro också, vackert röd mot den gröna mossan. Underbara cykel, som skänkt mig så mycket åkglädje under sommaren! Rött brukar väl vara kärlekens färg sägs det? Det stämmer då väldigt bra i det här fallet :)

2 kommentarer:

 1. Ser så SJUKT KUL ut. Har lovat mej själv att ta mej över och cykla där till våren, du får hålla oss uppdaterade om när parken öppnar igen! Snygg Enduro du har förresten, läcker i rött! Vad har du för cyklar för tillfället?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Självklart kommer det uppdateringar om när liften dras igång för oss cyklister igen!
   Enduron är min ögonsten, så läcker och helt magiskt rolig att cykla på. I övrigt så har jag ju kvar min Canyon Nerve fortfarande, för snällare skogscykling. Därutöver två bockstyrecyklar: en racer för sommarbruk och en hybrid med skärmar och dubbdäck för vinterturer på isiga/slaskiga vägar. Och så vardagshojen, en dirtcykel som även tål att lekas lite med. Fem totalt alltså : )

   Radera