tisdag 3 maj 2016

Upptäckscykling

För nån vecka sen

Innan skogen tinade fram nog mycket tog vi cyklarna på en liten vända där vi inte brukar cykla, typ uppåt Baggböle med omnejd. Mest bara grusväg och sånt, måttligt spännande annars men då ungefär det enda som var hyfsat snöfritt. Kikade in till munken i gamla kraftverket, småläskigt ställe. Sommartid sitter han i en spegelblank sjö i gamla turbinsumpen, såhär på vårvintern satt han på en blank isbana. Kylig snubbe!


Till den korta listan av roliga ställen vi hittade längs grusvägen adderades den här lilla stentrappan inbakad i den gräsiga älvbrinken. Och så fick se en hermelin som kilade omkring bland isflaken i älven, tyvärr fastnade den lilla gynnaren inte på bild i min kamera. Tack och lov kan vi numer cykla stig istället för att harva grusväg, men man ska inte underskatta de små smultronställen som finns i ens närområde.

2 kommentarer:

 1. mysig tur låter det som..

  Jag letar mig fram i trakten efter roliga skogspartier.

  Tipsa mig gärna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jadu, runt stan finns cykelvänliga stigar i alla väderstreck. På I20-området finns skyltade cykelslingor, likaså i Obbola och vid Carlshem. Tallhedsstigar vid Kulla. Bergigt och stenigt vid Tavelsjö. Runt Umåker och Röbäck finns många kilometer stig. Isälvsleden ovanför Hällnäs är en riktig pärla!

   Radera