tisdag 7 juli 2015

Cykelskoj på gång vid Obbola-arenan

Hopp å lek!

Det finns allt några skopor driftighet i idrottsklubben i Obbola! All heder åt eldsjälar och sponsorer. Runt den lilla oansenliga klubbstugan har en ny arena för allmän, organiserad och spontan idrott uppstått. Kolla hashtaggarna #SCAarena och #obbolaikcykel på Instagram. Utegym och bouleplaner i all ära, det är de cykliga grejerna jag dreglar över förstås - ty de håller på att iordningsställa en maffig dirtbana i skogsgläntan! Ser ut att bli ungefär hur kul som helst. I övrigt har de byggt en XCO-bana på 2 km som jag inte hunnit kolla in ännu, men som ska innehålla några roliga sektioner vad det verkar av bilder och filmer. Sen tidigare finns några längre XC-stigar uppskyltade i skogarna, paradslingan Obbola Challenge är numer 25 km lång, med mer stig och mindre grusväg än i originaluppförandet.
Det börjar bli värt att ta sig till Umeå även för utomsocknes cyklister, oavsett disciplin - nu står ju det mesta till buds här i närområdet :) Komsi komsi!

Dirtbanan - snart färdig vad det ser ut?

Gymmet.

Sponsorskylt.

3 kommentarer:

 1. Helt lysande. Tack för informationen, jag har ju stuga där ute så Umeå och Obbola blev helt plötsligt ännu mer intressant. Ska dit och kolla läget så klart. Dirtbana räds jag dock, är ingen trick cyklist men man kan ju kolla på talangerna kanske.

  SvaraRadera
 2. Helt lysande. Tack för informationen, jag har ju stuga där ute så Umeå och Obbola blev helt plötsligt ännu mer intressant. Ska dit och kolla läget så klart. Dirtbana räds jag dock, är ingen trick cyklist men man kan ju kolla på talangerna kanske.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte känner jag mig som en dirtcyklist heller - men jag är beredd att ge det ett försök för det ser kul ut ;)
   Flytten närmar sig nu väl? Välkommen hit och jag hoppas att du/ni kommer trivas :)

   Radera