måndag 18 maj 2015

Snygghojen på träsktur

Sent ska bloggaren vakna

Ligger efter i bloggeriet, en flytt och många timmar på jobbet är stora konkurrerande faktorer. Hur som helst, innan lördagens She Rides var jag ut och rekade stigarna vid Grössjön, för att se om det alls var cyklingsbart efter veckans regn. Det var en fin dag, soligt stundvis och skogen doftade friskt och gott. Det var årets första tur för Enduron, snygghojen som jag inte riktigt kan begripa att en klåpare som jag får ha i mitt stall. Den förtjänar egentligen att få bo vid ett berg, köras av någon som kan, hoppas högre och lutas ner mer i kurvorna än jag mäktar med. Istället fick den finna sig i att trampas fram i vattensjuka plattmarker, min röda, vackra pärla. Efter många turer på Canyon kändes den först klumpig och tung, men den känslan gav snart med sig. Klart den är tyngre men ändå förvånansvärt smidig att lirka sig fram med. Och tung hoj ger starka ben, det vet ju alla ;)
2 kommentarer:

 1. Funderar på att byta ut min Epic till något kralligare. Du menar att Enduron funkar som lekhoj runt Umeå? Har inte tänkt XC-tävla med den utan vill ha en hoj som funkar i Umeå och är riktigt kul i fjällen.

  /Uffe

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skulle inte köra Enduron som enda hoj för cykling primärt i Umeå, det är lite för platt här för att den ska komma till sin rätt fullständigt. I fjällen är den ju som en dröm när det ska spettas utför (och tillräckligt lätt för att kunna bäras uppför och trampas på platten) och den är nog krallig för att köra i bike parks om man vill det.
   Skulle jag ha en cykel till allt, fast med tonvikt på att vardagscykla runt Umeå skulle jag kika på den lite mindre Stumpjumper FSR om man har mest fokus på att ha kul utför eller en Camber för att köra hyfsat fort på platten också, fast ändå lite bitigare än en ren XC.

   Radera