onsdag 27 juni 2012

Om gårdagens skogsrunda

Grymt fint MTB-pass igår! Visst, det regnade och horder av blodtörstande mygg väntade på oss i skogen, men det uppvägdes många gånger om av pepp och cykelglädje.

Värmde upp med Vedkastbacken, men sen stod Hässningberget i fokus, två varv runt berget med maxpulsintervaller för att komma upp, följt av utförsåkning med tekniknötning, spårvals-funderingar och flertalet omtag av svåra partier.
Bergets spångar var av regnet såphala, onekligen spännande. Men trots att vi stod redo med kamerorna var det ingen som ville bjuda på en spektakulär spångvurpa...

Lika bra det kanske.

Äntligen fick jag testa Mountain King-däcken på blött underlag och de inger ett förtroende som Rocket Ron inte kommit i närheten av. Blöta rötter och stenar var helt plötsligt inga större problem att rulla över. Visst släpper greppet ibland, men inte på det där läskiga tvålaktiga sättet. Allt har sitt pris dock, MK Protection väger 200 g mer/styck, fast det är det värt både för greppets och det extra sidoväggsskyddets skull.

Avslutade rundan med lite mer utförsrull på Umeå secret tracks, men secret är secret, så just den biten hamnade utanför kartan. 

Nöjda med kvällen rullade vi till slut hem över en blommande äng i den ljusa sommarkvällen.
Foto: Andrea.


4 kommentarer:

 1. Gillar verkligen din blogg som nybliven mtb-fantast! :)

  Har du några tips och råd till en grön på mtb förresten?

  SvaraRadera
 2. Hej Dessi, det var kul att höra! :)

  Tips och råd... Det första jag kommer att tänka på är: Cykla med andra! Man lär sig otroligt mycket på att se och försöka härma mer rutinerade cyklister. Happymtb är ett bra ställe för att hitta cykelkompisar eller kolla upp om dina lokala cykelklubbar har MTB-sektioner.

  SvaraRadera
 3. Tack för svar! Vi har en lokal MTB-klubb här i stan men än har jag varit för feg för att dyka upp på deras träningar :P Hur länge har du cyklat förresten?

  SvaraRadera
 4. Till och från i 5 år, vilket iofs kan låta länge, men ser man till antalet MTB-pass så låg snittet på runt 3 pass i månaden under de första åren (något mer under sommaren och nästan inget alls på vintern). Egentligen var det först i höstas som jag verkligen började satsa på att träna cykling.

  SvaraRadera