fredag 2 oktober 2015

Med GoPro i Bygdsiljum

Filmade(s) lite i söndags

Har fått låna en smidig liten GoPro Hero 3+ av min chef. Tänkte det kunde vara kul att testa cykla lite med den. Några turer i närskogen och en tur till Bygdsiljum har den hängt med på hittills. En väldigt rolig, lätt, smidig och lätthanterlig liten leksak det där. Det jag dock inte var riktigt förberedd på var den massiva mängd data den lilla kameran suger åt sig så fort den är påslagen, vare sig det nu är för filmning eller intervallfotograferande. Det är jäkligt ansträngande för min lite för gamla dator att hantera filerna både till storlek och antal, faktiskt smått förundrad över att den ändå inte crappat ihop totalt när jag velat titta på resultatet efteråt. Ska det bli en realistisk redigeringsbörda efter turerna måste jag nog köra i lite mindre filformat hädanefter, det ska ju inte behöva ta fem dagar innan jag kan få ut något på bloggen liksom.

Vid sidan om tekniken är det noterbart att jag faktiskt lyckades cykla i Bygdsiljum den här gången! Förra gången i mitten av augusti totalstrejkade ju kroppen och jag fick inte ihop ett enda åk i sin helhet. Mirakel-pillrena från doktorn har haft märkbar effekt och just i söndags hade jag dessutom en extra pigg dag, det blev många bra och roliga åk!! Inte minst nötte vi den nya uppgraderade versionen av Mossen. Den har tidigare varit lite för blöt och lite för trasig, nu har de kämpat på med grävare och dränerat och byggt till några nya spångar inne i granskogen. Ett riktigt ansiktslyft för den slingrande skogsleden med sina karaktäristiska hängbroar uppe bland träden. Kommer blir kanonfint underlag i den när den packats till lite ytterligare.
Filmen från "Nya" Mossen fick bli mitt första filmredigeringsprojekt, försökte klippa lite, la på lite musik, resultatet är inte bländande men ha gärna överseende. Filmade även ett åk i Banan, förmodligen ett av mina sämre åk där någonsin men själva leden är då väldigt fin i alla fall! Tack Lena för att du stod ut med att jag fipplade med den lilla kameraleksaken stora dela av dagar och tryckte dit den på din hjälm till slut :)

2 kommentarer:

  1. Tack ☺ Du får fippla med kameran hur mycket du vill, och för all del trycka fast den på min hjälm också. Ingen är gladare än jag över att se hur dina ögon återigen lyser när du cyklar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bra att du har tålamod :) Det var kul att cykla utför igen, fin uppvärmning inför kommande helg!

      Radera