tisdag 18 augusti 2015

Cykling vid Öreälven med ko-kontakt

Öreälvsleden

Sommaren har kommit till den norra landsänden till slut, det kände vi att vi ville ta vara på och min trötthet till trots så företog vi oss en utflykt till Bjurholms kommun och vandrings-/fiske-/cykel-leden som går längs med Öreälven. Har varit dit vid två tidigare tillfällen, första gången i regndränkt misär och någon månad därefter ett mer lyckat återbesök. Kör man bara sträckan Bjurholm - Agnäs får man en lagom dos vildmarksledscykling och även i det halvkrympliga tillstånd jag är i pallar en med det på några få timmar.
Öreälvsleden är inte lika sceniskt vacker som Lögdeälvsleden bitvis är, avståndet till vattnet är oftast längre och omgivande skog ung och slyig. Stigen är dock fin, i synnerhet nu när grästrimmern nyligen gått fram. Några stigningar är äckligt branta och halkiga och tarvar långsam knuffcykling uppför. Några backar nerför är precis lika äckligt branta och halkiga ;) Rullas på egen risk!
Vi mötte några av ledens mer bofasta invånare, ett gäng storväxta kor (kvigor?) vars hage vi måst passera igenom. Från hagens bortre hörn kom de gladeligen oss till mötes med förvånansvärt lätta och snabba steg. Respektingivande stora djur men de ville oss bara väl och hoppades kanske att vi skulle ha några godbitar till dem. Mycket trevliga och sällskapliga, söta rent utav :)
Från Agnäs trampade vi landsvägen tillbaka till bilen i Bjurholm, i så makligt tempo jag orkade med. Helt sinnessjukt frustrerande att inte kunna ta i, men det ska väl snart bli bättring på den fronten. Icke desto mindre var det en mycket fin sommardag och vi hade ju faktiskt inte bråttom någonstans ändå.


Gruppfoto!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar