tisdag 24 december 2013

GOD JUL - i misärträningens tecken

Jag upprätthåller min tämligen färska tradition av julaftonsträning. Nog hade jag hoppats kunna cykla, för att kunna fortsätta kalla det en julaftonscyklingstradition, vädrets makter ville dock annat. Vi har fått en till liten omgång av slasksnö som frös inatt och nu under dagen blivit till kärnis av regnet från ovan. Jag såg ganska exakt noll gruskorn längs cykelvägarna, det vore vansinne att försöka träna cykel nu! Tog en joggingrunda istället, där jag önskade mig en expressklapp från tomten i form av ett par IceBugs - det hände förstås inte.
Halkade mig fram i 9 km längs stadens gator och genom Gammlia-skogen. Fort gick det inte, inför varje riktningsändring fick jag stanna till och vrida kroppen i den nya färdriktningen för att sen kunna fortsätta jogga, allt för att undvika en fatal sladd i de skarpa kurvorna. Tack vare det ytterst modesta tempot slapp jag dock bli särskilt trött, alltid något :)
En annan jultradition som hängt med ett tag är att jag just inte firar jul, eller att jag åtminstone på sin höjd gör det väldigt småskaligt. Inför i år har jag iaf skaffat mig en hustomte för stämningens skull.

Med det sagt så önskar jag alla en God Jul - och må ni alla få i julklapp att 
kunna träna och leva i bästa välmåga under kommande år! 


4 kommentarer:

 1. Icebugsen är ovärderliga vintertid. Men bra jobbat utan! Det var vågat :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller var det bara dumdristigt..? Jag inser då helt klart charmen med dobbar under skorna efter gårdagen!

   Radera
 2. Hoppas julhelgen var bra, nu får vi hoppas på snö och bättre träningsväder! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkligen! Jag ska ju lära mig åka skidor denna vinter! Det blir svårt om inte snön kommer snart.

   Radera