onsdag 27 februari 2013

Vardagliga hjältedåd

Jag, och flera med mig, är visst hjältar. Luftens hjältar. För vi tar cykeln året om och låter bilen stå, för det mesta åtminstone. Mer behövs inte för att vara en vardagshjälte. Nu råkade jag dessutom halka in i att vara en del av kampanjen för att sprida detta budskap i Umeå stad, vilket medförde att jag under förra veckan möttes av den här synen runtom stan:
Helt klart kampanjens snyggaste modell om jag får säga det själv! Ja, min Canyon alltså, den gör sig bra i storformat :)
Be Green Umeå ligger bakom denna och flera andra kampanjer som ska göra folk mer miljömedvetna. Här är målet att få umeborna att cykla eller åka kollektivt istället för att bila, i synnerhet då inom stan där luften är rätt dålig pga avgaser, inte minst såhär i vintertider. Det budskapet kan jag helt ställa mig bakom, även om min (huvudsakliga) motivation till att ta cykeln även vid vardagstransporter mer ligger i den personliga vinningen att man får gratis motion och frisk luft varje dag, det går ofta snabbare att ta sig fram än med bil/buss, det är billigare och inte minst för att det är så kul att cykla.

4 kommentarer:

 1. Åh en kändis!
  Samma argument har jag med att cykla, där går fortare, är billigare, det är kul, men mest är väl att jag nästan aldrig är sjuk.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nästan aldrig sjuk kan jag skriva under på också. Hur stor del av det som är cyklingens förtjänst vet jag inte, men det skadar knappast iaf.

   Radera