lördag 24 maj 2014

Mekaniskt strul

Röbäcks-förbannelsen

För inte alls länge sedan havererade ett vevlager just som vi skulle ut i skogen i Röbäck, jäkligt snopet när man stod där uppkittad i cykeldressen och inte kom längre än till parkeringen. Idag kom vi oss hela vägen ut i skogen och upp på några hällar. Jag hann t.o.m. ta en sällsynt selfie innan ett nytt mekaniskt problem uppdagade sig.


Glad som en lärka ena sekunden, med åskmoln i blick sekunderna senare. Hela vevpartiet på Enduron förefaller sitta löst, mer än så har jag ännu inte hunnit undersöka saken.
Två cykelhaverier, på två helt skilda cyklar, vid två skilda men i tid och plats ändå närliggande punkter. Vilar en förbannelse över Röbäcksskogen?
Fick låna den gamle Scott:en för att ändå få en tur till skogs, men mina tankar befann sig hela tiden hos den vackra, röda. Inte ens vidsträckta hällar eller utförsbacken med en kurva fick mig på bra humör därefter. Varför kan cyklar inte bara funka?! Det har ju blivit sommar, jag har inte tiiiiid att meka mera nu.4 kommentarer:

 1. Bahahahaaaa Scott rulz :D Canyon snygg, bra komponenter men ... brakar ihop.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tss, min Canyon har ju varit som en pansarvagn sen jag köpte den. Det är Specializeden som brakat ihop :( Fast nu är den fixad och hel igen!! :)

   Radera
 2. Att meka är kul och trevligt, men haveri är inte trevligt. Vevparti också, inte så lätt att ignorera och köra vidare :(
  För några veckor sedan på en längre tur märkte jag spökväxlingar. Justerar bakväxeln snabbt och kör vidare. Fortfarande spökväxlingar. Stannar igen, och upptäcker då ett trasigt kedjelås som bara hänger ihop på ena sidan! Jahaja :) hade dock extra lås med mig, det har man ju lite oftare än extra vevparti och vevlagerverktyg...

  Anar jag en ny kortare frilla under hjälmen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blev faktiskt riktigt orolig där ett tag att det var vevlagerpaj på riktigt. Tack och lov var det bara axeln som glidit isär en bit, det gick ganska lätt att spänna ihop igen (bara man visste vad man skulle skruva på)!
   Du är väldigt observant :o) Det mesta av håret är mycket riktigt borta, sommarfrillan är här!

   Radera