söndag 1 juli 2012

Rakt in i väggen - eller Så bonkar man i 8 km/h

Det hade kunnat bli en glassig toppentur i solsken runt Tavelsjöberget, men kroppen ville annorlunda, det blev istället årets första rejäla bonkning. Non-stop teknisk stigcykling utan möjlighet till minsta rullvila i kombination med mördartempo högt över min förmåga gjorde att alla system gick i baklås. Mjölksyran bara ansamlades under den första timmen och därefter var det kört!

Intressant att kolla pulskurvan i efterhand, den förklarar mycket väl varför det blev som det blev. Bara under den första biten av turen så blev det 40 minuter över, bitvis t.o.m. högt över, mjölksyratröskeln och de korta perioderna under tröskeln var långt ifrån tillräckliga för återhämtning.
Vi tog ett 5-minutersbreak efter 50 minuter men då var det redan för sent för min del. Därefter kunde jag som mest prestera ett par dödssprattlingar innan all ork totalt försvann.

Fikapausen efter två timmar var typ livsnödvändig, men den räckte inte till för att väcka kroppen igen. Jag tror aldrig att jag lyckats reversera en väggning i fält. Så det blev till att fortsätta rulla med knapp styrfart, långt bakom de andra. Ytterligare en lång paus gjorde varken saken sämre eller bättre, kroppen var bara trött trött trött.
Hade ju planerat för att kunna slänga in lite roliga bilder från Tavelsjöberget här i bloggen, men i mitt tillstånd av mörhet fick jag knappt upp kameran ens, och det hade väl egentligen inte lönat sig heller eftersom jag nästan aldrig hade de andra inom synhåll. De fåtalet gånger jag fick fram kameran var jag så sliten att jag inte ens orkade reflektera över hur bilden såg ut i sökaren innan jag tryckte av, jag failade på det mesta idag helt enkelt. En exempelbild:
Rutten:
~20 km på ~2h20min, ett snitt på 8.5 km/h. Jag må vara i mitt livs bästa form, men det är fortfarande en tämligen usel form...

10 kommentarer:

 1. Jag tror fortfarande att dåliga dagar existerar och att du bara träffat en sådan. Du kommer tillbaks starkt nästa gång!

  SvaraRadera
 2. :)
  Revanschlusten lär slå till om nån dag!

  SvaraRadera
 3. Det är så att efter väggendagar är man lite bättre! De behövs på något sjukt vis, de får en att älska dom andra passen, eller nåt.

  Verkar vara en väggendag för många idag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trösterika ord denna tunga dag :) Det som inte dödar härdar. Hädanefter ska jag försöka njuta mer av de starka dagarna!

   Radera
 4. Jäklar vilken tur! Synd att jag inte var med, då hade vi kunnat bonka ihop, för det är precis vad jag hade gjort idag om jag hade cyklat. 50 min innan paus? Herregud, jag hade dött. Ser grymt mkt fram emot att cykla ihop när jag kommer hem från Norge! Ha det fint så länge!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trevlig semester! Hoppas ni får en kanontur i väst!!

   Radera
 5. Shiet! Låter precis som det pass jag hade förra veckan. Det gick också i 8 km/h lite drygt. Fick jobba jobba hela tiden, fan vad jag längtade efter landsvägscykling då haha!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är hårt att köra ute i skogen, efter en väggning går det både sakta och klumpigt... Visst är det enklare att trampa sig hem på landsvägen!

   Radera