tisdag 3 juli 2012

Har hon fått solsting?

Förhållandena vore perfekta för en landsvägsrunda, men jag tänkte mig ändå lite alternativ träning idag (galet huh?). Rotade fram inlinesen och rullade ett par varv runt Ön i solskenet. Första svängen för i år så det var tämligen instabilt till en början, inga vurpor dock!

Har väl egentligen inte använt dem till att träna särskilt mycket, men några pass per år har det blivit bara för variation sådär. Jag har aldrig haft någon vidare talang inom någon sportgren, men just skridskor var något som jag lärde mig hyfsat fort och det sitter fortfarande i ryggmärgen. Det var iofs inget jag hade någon praktisk nytta av förutom att det hjälpte till att dra upp betyget i idrott :) För några år sen blev jag sugen på att testa landvarianten så jag skaffade ett par fitnessinlines för att kunna ta några rundor då och då. En grenspecialist skulle förmodligen gråta blod över min (brist på) teknik, men det är mest bara fartkänslan jag vill åt. 20-25 km/h på 90mm-hjul känns bra mycket snabbare än på en cykel!

En sak som alltid tycks hänga i, även såhär 20 år senare, är att jag hör pappas röst i bakhuvudet när jag åker: "Du måste böja på knäna!" Som han tjatade om detta när jag lärde mig skridskoåkning, det var väl ungefär det enda tips han kom med också :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar