onsdag 4 juli 2012

En gammal favoritrunda

Tavelsjöleden igen, från Regementet och bortöver. Den är så fin!! Hade skönt flyt idag, tror nästan det blev något slags rekord i minst antal fotisättningar under den första sträckan. Inte för att jag räknade, men det var så det kändes hela vägen upp på Hamptjärnsberget.
Njöt en stund av sol och utsikt på toppen innan jag rullade vidare över hällarna.

Fortsatte leden över mot Kullaheden, träffade på två andra cyklister som stod och mekade i ett myggmoln. Fick lite känslan av att vara lokalkändis när en av dem kände igen mig från bloggen :) (Hej på er förresten, hoppas ni fick en fortsatt fin tur!).
Avvek sen från leden och drog västerut på några mindre stigar på den sandiga tallheden. Efter gallringsmaskinernas framfart är stigarna inte så fina som de en gång var, men det går att cykla iaf. 

Sand så långt ögat når...

Styrde tillbaka mot stan via en endurostig som går parallellt med Kullavägen. Kul stig, men inte den skönaste av upplevelser då den bitvis går genom täta tallplanteringar. Tallar sticks!! Men där träden står lite glesare är det riktigt fin singletrack.
Och från andra hållet:
Stort tack till den/de som röjt upp massa omkullfallna träd på stigen och möjliggjort cykling här igen!

Sen blev det lite skogsväg/stig/grusväg innan jag hamnade nere i Baggböle och därifrån följde cykelvägen längs Umeälven för att komma mig hem igen.

Rutten, 34 km:

Stora nackdelen med rundan är att det blir en fasligt lång transportsträcka på slutet. Nog för att det är fint längs älven, men grusvägen är föga upphetsande.

7 kommentarer:

 1. Återigen fina bilder på vad som verkar vara så fina stigar! Känner ett allt större sug att utforska norra delarna av sverige (även om jag iof redan bor i de norra delarna, södra norra delarna..)

  Tänk vad bloggen kan göra, blev igenkänd på stadium här i stan för ett tag sedan och så i startfållan på Ränneslätt..lite skumt, aha var väl ungefär vad jag klämde ur mig;)

  SvaraRadera
 2. Vissa stigar är riktigt grymma, som gjorda för cykling. Om du hälsar på i norr så kan jag guida lite :)

  Lite skumt ja, men kul också!

  SvaraRadera
 3. Kul att de röjt endurospåret! På andra sidan kullavägen går en nästan lika fin single track med lite glesare skog, om man lessnar på att få spö av tallarna..

  /M

  SvaraRadera
 4. Väldigt kul, blev lite ledsen i ögat i våras när småtallarna låg som plockepinn kors och tvärs över spåret. Nu är det bara på ett ställe som det ligger en stor hög med ris, i övrigt är det cyklingsbart.

  Bra tips! Ska kolla efter den nästa gång jag är i krokarna!

  SvaraRadera
 5. Hej! Vad roligt att jag råkade hitta hit till din blogg, hit återkommer jag! Har vandrat Tavelsjöleden men skulle gärna cykla den nångång!

  SvaraRadera
 6. Kul att höra! Leden är verkligen fin att vandra, men snäppet bättre på mountainbike! Jag har ännu inte cyklat leden från början till slut, men de bitar jag cyklat är verkligen fina.

  SvaraRadera
 7. Hejsan.

  Såg ut som en rolig rutt. Finns det möjlighet att ladda ner någon kartfil så jag kan lägga in banan i min garminklocka? Är inte jättehaj på att hitta alla cykelleder i umeå.

  SvaraRadera