måndag 26 november 2012

Kom igen nu benen - väx! Bli starkare! Gör... nånting!

Mycket fokus på grundläggande träning nu. Den är betydligt mer uppstyrd än nöjesträningen som bedrevs under sommarens soliga dagar, fast jag har ännu inte riktigt spikat hur upplägget för vintern ska se ut. Dagens pass gick hårt åt benen, de där vingliga och stela och långa stolparna jag har under mig. Övningarna vi körde:
Benböj (backade i vikt här, knäna pallar den inte riktigt)
Bulgariska splitböj (ökade här istället!)
Raka marklyft (stabilt, var en månad sen senast så det blev till att ta det säkert)
Benpress (ökade lite grand)
Bencurl (ökade)
Benuppdrag (osäker på om det är rätt namn på övningen, höftböjaren får jobba iaf)
Vadpress (stabilt)

Böjen är helt klart min mest problematiska övning just nu, får inte till den - alls. Lite bekymmersamt för det är en så bra basövning som man borde ha med i programmet. Någonstans saknas stabiliteten för knäna så de får ta för mycket stryk, vilket också går hårt åt ryggen då när skivstången tynger ner. Ett väldigt irriterande problem jag dragits med länge (åratal), det där med knäna då alltså, böjen är relativt nytillkommen i mitt liv.
Annars var det ett bra pass!! Peppande sällskap och en nätt ökning i flera andra övningar sitter förstås fint, bra inledning på veckan! Nu är det upp till benen att ta åt sig den här fina träningen.

2 kommentarer:

  1. Fortsätter du så där kommer de bli riktigt starka! Jag har snöat in på allehanda övningar på bosuboll, enbensböj, benböj med vikt etc. Hjälp vad det tar och så upptäckte jag hundra små otränade benmuskler;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det låter som riktigt mördande övningar, brukar vara sjukt jobbigt att utmana balansen sådär.

      Radera