söndag 25 november 2012

Intervalldöd'n

IKSU, wattbike, testcykelintervaller... 5 x 4 minuter... det var veckans nära-döden-upplevelse det! Inga wattsiffror denna gång, wattbiken ville inte vakna den här söndagsmorgonen, det hjälpte inte att dränka den i svett heller. Pulskurvan har jag iaf, om någon skulle tvivla på att jag tog i ordentligt under passet.
Varför fem och inte fyra intervaller så som brukligt är? Om jag det visste, kände mig mer än lovligt urkramad efter nummer fyra men så var det ändå en liten djävul på axeln som viskade i mitt öra att nog fixar du väl en till? Så det blev fem. Sen höll jag på att trilla av cykeln.

Lustigt ändå hur snabbt man kan återhämta sig. Trampade ur mjölksyran och stegade ner till omklädningsrummet på lätt darriga ben, men så satte träningsdjävulen klorna i mig igen. Bytte de svettiga trasorna mot torra kläder och stegade tillbaks upp till gymmet för att köra lite mer. Sex snabba överkroppsövningar, som avslutades med väldigt trötta plankintervaller (4x1 min), först därefter kände jag mig nöjd på riktigt och cyklade långsamt hem genom det blöta och kalla grusslasket.

4 kommentarer:

 1. Snygga kurvor! En femte intervall en söndagsmorgon, är du gjort av stål Karin *skratt* I vilket fall som helst grymt jobbat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Morgonstund har guld i mund ;) Gillar att köra mina hårda intervaller tidigt, så det blir bortgjort. Annars gruvar jag mig hela dagen och så blir det bara pannkaka av det när det väl är dags.

   Radera
 2. Imponerande att köra 5 st 4 min och sedan orka köra styrka. Krävs mycket inställning för att klara det

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inställning... eller bara dumhet? ;) Vissa dagar undrar jag var energin kommer ifrån. Det var onekligen en fin träningsdag det där.

   Radera