söndag 7 oktober 2012

Umeå Bike Rally

He va' som blött i skogarna idag också, som förväntat. Det stoppar dock inte ett så stort evenemang som Umeå Bike Rally. 14 tappra ställde sig till slut på startlinjen efter ett par manfall i sista minuten. UmBR körs med typiskt rallyupplägg: 3 specialsträckor ska avverkas på tid, transportsträckorna däremellan sker i samlad trupp utan tidtagning.
Efter banvisning var det sen bara att köra, individuell tidtagning med startintervaller på 1 minut. Underlaget var inte direkt förlåtande, snedställda blöta rötter blandat med stenkistor, snorhala hällar...
...och leriga pölar av varierande djup.

Det var ett lattjo upplägg på tävling och ruskigt roliga stigar att köra!
Knycker en bild från happy där jag står redo för start på sträcka 1, fortfarande någorlunda ren och fräsch: 

Mer info, bilder +ANNAT finns i tråden på happymtb.

3 kommentarer:

 1. Det var verkligen en mycket fin, rolig och BLÖT dag! Jag kommer knappt ihåg nån gång jag frusit så mkt som efter avslutande åket igår. Skulle va när vi pulsade med cyklarna i snö i hemavan då :). Nästa år tycker jag att vi ska boka bastu efteråt! Grymt fin bild på dig på startlinjen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fattar inte att ni pallade grilla efteråt! Mina fötter var som isklumpar, bara huttrade när jag väl kom till bilen. Men jag är väl gjord av socker eller nåt ;)

   Radera
  2. Och ja, absolut bastu! Och/eller tidigarelägga rallyt till början av september kanske, ger lite bättre chanser för någon form av värme i luften.

   Radera