fredag 12 oktober 2012

Distans på landsvägen

Med magen full av tårta och kaffe drog jag ut på dagens pass. "Richie" har varit stillastående ett tag nu så det var väl dags att köra lite landsväg igen. Riktigt skön känsla att susa fram på det där ljudlösa, lättrullade sättet igen efter en period av att bara bröta sig fram med den tunga skogscykeln.
Trampade på i knappt 2½ timme sen var det definitivt dags att knyta ihop säcken innan fingrar och tår dog kölddöden. Att det ska vara så svårt att hitta vettiga cykelhandskar som funkar när det är ensiffriga plusgrader och kallvind! Det är lite lätt jobbigt när man knappt kan hantera växlar och bromsar mot slutet av passen för att man sedan länge tappat känseln i fingrarna, nuvarande Newline-handskarna håller definitivt inte måttet under 10-gradersstrecket. Någon som kan tipsa om bättre doningar för en frusen stackare?
Någonstans längs en öde landsväg en bit norr om Umeå.


6 kommentarer:

 1. Tunna skidhandskar med ullfingervantar under. Jag har ett par tunna "liners" i merinoull, de är varma, tror det är craft.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset! Ull och skidhandskar låter som en skön kombination, ska genast ut och botanisera i sportbutikerna.

   Radera
 2. Här kommer ett bra tips på handskar vi verkligen inte skulle vilja vara utan: Craft winter gloves siberian. Iofs lite för varma än så länge, men till vintern är dom perfekta :) Finns bla annat att köpa på Rosebikes.se, vi har köpt på Team Sportia.
  //Y

  SvaraRadera
  Svar
  1. Namnet siberian låter verkligen lovande. Ska kolla upp dem! Det som passar för er under vintern kanske funkar bra på hösten här uppe ;)

   Radera
 3. Jag har Hestra Wool Terry Lobster, kanske väl varma när det är plusgrader men funkar bra för mig ner till åtminstone -10.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lobsters kanske vore nåt. Fingrarna kanske trivs bättre när de har en kompis att dela värmen med.

   Tackar för tipsen!

   Radera