söndag 14 oktober 2012

Skivstången är min vän

Troligen är jag fortfarande påverkad av träningsendorfinerna och sinnet är därmed en smula grumlat, annars hade jag nog inte kunnat klämma till med den här rubriken på dagens inlägg. Fick till ett så grymt bra pass på IKSU i morse att min vanliga avighet mot styrketräning känns som bortblåst.
Överkroppsövningarna gick sådär, men sen kom framstegen när det blev dags för ben. Har vid några tillfällen provat benböj (eller knäböj? har inte bestämt mig för vilket namn som passar bäst) fast har aldrig riktigt fått till det, har inte kunnat hålla formen utan ryggen har tagit för mycket stryk. Därför har jag kört alternativa övningar: splitböj, frontböj, utfall, benpress. Idag kändes det som att det var dags att testa den vanliga böjen igen och det gick 10 ggr bättre än alla tidigare gånger jag testat. 40 kg kändes plättlätt, en försiktig ökning till 45 funkade också! Högre vågade jag inte gå, för teknikens skull. Riktigt kul ändå att äntligen få till några stabila set med böj!
Sen gav jag mig på raka marklyft, kände redan förra passet att det fanns marginal för att lassa på mer vikt. Ett par 10-reppare på 50 kg var inga problem, drog sen till med 60 kg på en gång - och det gick det också! 2x5 reps på kroppsvikt. Något av en milstolpe i min korta gymkarriär :)
Följde upp med några enbens- och vadpressar för att mosa ut det sista ur benen. Kändes bara fint det också. Sammanlagt flyttade jag på 7.5 ton under dagens pass, de flesta av dem satt på en skivstång.

4 kommentarer:

 1. Najs! Marklyft och benböj(det är ju inte knäna man böjer...) är så jäkla bra grundövningar. Framsida och baksida lår, rumpa, bål och armar på två övningar juh!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sant det. Nästa steg blir att få till riktiga marklyft :) Raka mark har jag hyfsad koll på nu, men har inte tekniken för de vanliga än.

   Radera
  2. Ser att Helena var inloggad på min dator igår...det var jag som svarade... :)

   Radera
  3. Haha OK! :)
   Då kan jag förresten meddela att dagens träningsvärk känns i samtliga av de ovan uppräknade kroppsdelarna + några till. Härligt!

   Radera