måndag 28 oktober 2013

För bajsiga barn och skitiga cyklar

Dags att testa det så välspridda tipset om babyvåtservetter på en skitig cykel. För första gången någonsin inhandlade jag denna produkt på en mystisk butiksavdelning jag aldrig tidigare setts besöka och förhoppningsvis skulle lyckas besöka utan att stöta på bekanta ansikten, jag vet inte om alla skulle köpa förklaringen att jag bara var på jakt efter babywipes till mina cyklar.
Hur som helst, cykelvården har halkat efter på sistone och alla tvåhjulingar skulle behöva sig en upputsning. Canyon fick agera försökskanin och resultatet blev inte dåligt alltså. Till en materialkostnad av ungefär 1 kr blev både ram och drivlina hyfsat skinande blanka, både intorkade lerfläckar och små oljestänk upplöstes fint av servetterna. Som ett mellanting mellan att använda bara vatten eller ren avfettning. Av bara farten fick Richie the racer också en avtorking och den svarta ramen återfick på nästan nolltid sin forna glans.
Har man ingen vettig cykeltvätt att tillgå så funkade ju det här med våtservetter riktig bra må jag säga. Nu luktar det till och med gott från cykelhörnan i vardagsrummet, men det är nog mer (den parfymerade?) kedjeoljans förtjänst.


4 kommentarer:

 1. Mkt bra tips! Jag låter bli att anfäkta men anammar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gör så, för vardagsrumstvätt har jag inte provat på något bättre!

   Radera
 2. Haha, känner igen känslan. Täääänk-om-någon-ser-mig-känslan när man smyger förbi bebisavdelningen och känner sig bortkommen ;) Bra grejer det där!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkligen bortkommen, jag ville fort därifrån :) Det här kommer jag nog köra på i vinter, tills det blir nog humana temperaturer för att kunna blaska med vatten utomhus igen.

   Radera