lördag 3 oktober 2015

Stökiga höststigar

Sten på sten

Det blev en fin, klar, frisk, solig höstlördag. Som gjord för cykling. Relativt torrt och ingen som helst risk för mera regn, inte just idag åtminstone. Stormen som härjade igår hade dragit vidare, Roar (stormen alltså) hade bara lämnat lite extra ris och småskräp efter sig på stigarna vi cyklade idag, men skulle tro det ligger ett och annat stupat träd ute i skogarna.
Tekniska små utförslöpor lockade idag, det var länge sen vi körde sånt. Några passager lyckades vi inte sätta idag, men det är helt okej ändå, stenarna ligger kvar och det är bra att ha något att jobba på. Besvärliga och/eller läskiga krux brukar må bra av att få ligga i bakhuvudet och gnaga ett tag, det kan bli som när en kört fast i ett korsord - i ett helt annat sammanhang kan polletten plötsligt trilla ner och när en återkommer till platsen går det att naila hela sektionen.
Kände att det var nyttigt att få pusha stigcyklingsfärdigheterna till sin gräns, har varit lite för bekväm och mest kört sånt jag redan kan nu under en tid. Bra att få känna på när det tar stopp också, för det är då en kan utvecklas!
Verkligen superfint att få cykla denna vackra höstdag. Önskar oss alla en torr, varm och cykelvänlig höst hela vägen fram till december - när väl snön ska komma.
2 kommentarer:

  1. Superfint var ordet! Oj så kul det var att att överlista stök och krux tillsammans i höstsolen☺Låt oss snart göra om det.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Japp, vi får boka in en revansch mot stök & krux. Det booorde gå att ta sig förbi alla stenar!

      Radera