söndag 19 augusti 2012

MTB på Lögdeälvsleden

Följer upp förra helgens cykelprojekt längs Öreälven med att utforska vandringsleden längs med Lögdeälven. Vi var 6 cyklister som lockats ut i finvädret.

Efter cykelmontering var det bara att ge sig på att följa leden som gick genom väldigt varierande natur och på varierande höjd över vattenytan.


Många kilometer av leden går genom de vackra, öppna tallskogarna.

Det blev några stopp för avsvalkande dopp i älven, solen låg på ordentligt. Det lär ha varit mellan 20-25 grader hela dagen.

Utsikt över Drakryggen, områdets mäktigaste nipa.

Cykling nerför Drakryggen.
Såhär kör man nerför en backe på rätt sätt.

Jag gjorde dock på fel sätt... Började iofs bra.

Men jag kunde inte bibehålla kontrollen över cykeln utan framhjulet skar iväg och tvärställde sig (tror jag, minns inte riktigt) i den lösa sanden, jag touchade ett träd och hamnade i en märklig pose intrasslad i cykeln. Höften fick sig en redig smäll också som dessvärre satt i hela turen ut, det blev svårt både att lyfta benet och trycka på ordentligt så det blev något av snigeltempo därefter.

Välbehövlig påfyllning av camelbacks, det gick åt en hel del vatten under dagen.

Nu var inte alla partier av stigen så fina som bilderna ger sken av, det var en del spångar av varierande kvalitet som skulle passeras, några smalare och tekniska partier med mycket rötter, vissa sträckor gick i hyggeskanter som inte var så värst natursköna. Men det är de här fina sträckorna som kommer sitta kvar i minnet.

Ännu ett bad vid vacker naturstrand.

Det drog in lite moln allt eftersom, men solen var ändå med oss större delen av dagen.

Sträckan vi cyklade:
32.5 km. Höjdstigning: 510 m. Höjdförlust: 608 m.

Sen avslutades hela dagen med grillning, vedeldad bastu och nattliga dopp i sjön. Väldigt idylliskt och något av en helt perfekt sommardag.

Tack David för att jag fick låna några av dina bilder också! 

15 kommentarer:

 1. Yes! :) Önskar höften ett snabbt tillfrisknade!

  SvaraRadera
 2. Ser riktigt härligt ut! Mysigt med grill och grejjer sen. Hoppas att inte höften tog alltför mycket stryk!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var verkligen en fin dag, på många sätt. Jag tror det är rätt lugnt med höften, bara allmänt blåslagen men ingen "riktig" skada. Jag kommer nog igång för fullt snart igen!

   Radera
 3. Det var verkligen en grymt fin dag, och utpumpande! Du gjorde det grymt bra som pumpade på ända in i mål trots smärtan i höften, och med ett gott humör dessutom. Hatten av för det! Skönt att höra att smällen inte verkar ha gett upphov till några långvariga problem. Väl skrivet om turen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad är det man säger? Inget ont som inte för nåt gott med sig, jag lärde mig några nya grejer som kan komma till hands längre fram.
   Tack för att du höll mig sällskap längst bak i "gruppetton" :)

   Radera
  2. Bra inställning :)!! Jag tyckte det var mkt trevligt att få chilla lite med tempot, och det var nog tur för mig att jag fick göra det med tanken på den totala utmattningen och förkylningen som kom som ett brev på posten igår :).

   Radera
  3. Så trist, men kanske lika bra att det bröt ut så du blir av med eländet. Bastu & bad brukar kunna ha den effekten... endera blir man tvärfrisk eller tvärsjuk när man har nåt skit i kroppen. Be mig inte om en vetenskaplig källa på det påståendet ;)

   Radera
 4. Åhhh fy fasiken vad bra ni hade det! Avundsjukan ligger å pyr under ytan... ;) Fina bilder :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så synd att jobbet kom i vägen, hade varit skitkul att ha dig med också!

   Radera
  2. Detta jobb... =/ Men älskar de gamla! :)

   Radera
 5. Svar
  1. Det var det också! Om du känner för att lämna landsvägen någon gång så är denna led en fin utmaning.

   Radera
 6. Vilket äventyr! De där backarna ser helt livsfarliga ut ju! Grymt! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var lite nervigt bitvis :) Men fruktansvärt kul också! :)

   Radera