torsdag 18 december 2014

Fördelar med att INTE träna

Äta, jobba, sova #repeat

Mörkret har ätit sig in i mitt innersta, detta eländiga, fuktiga, eviga decembermörker som tog vid när november äntligen var slut. Det är lite olika från år till år hur påverkad jag blir av ljusbristen, i år är ett dåligt år. Jag är för trött för att träna, och blir tröttare för att jag inte tränar. En av flera onda cirklar just nu. Icke desto mindre finns vissa fördelar även i denna situation. Det blir mycket mindre tvätt t.ex. och jag slipper att det ständigt hänger svettiga underställ på tork runtom i lägenheten. Materialslitaget är minimalt och jag slipper meka ledsna cyklar eller kladda med skidvalla. Matkontot har nästan halverats, att driva runt en icke-tränande kropp kostar inte många kronor per dag. Jag tillbringar mycket mer kvalitetstid med katterna, de tycker om när matte sitter i soffan, mina små pälsbeklädda ögonstenar <3 Jag behöver inte duscha lika hysteriskt ofta och minskar därmed energiförbrukning och miljöbelastning. Dessutom slipper jag se så mycket folk och umgås med träningskompisar... eller... vänta nu, var det kanske en av de allra sämsta sakerna just nu...?!  
Nåå, det är något av ett mörkt hål nu, men varken det mörkaste och/eller det djupaste. Vändningen är inte långt bort, men jag famlar vidare här ett tag till och snusar djupt i en varm kattpäls, det gör gott för stunden. 


6 kommentarer:

 1. KARIN!!! Jag tror vi måste cykla! Det finns ett nytt jävligt fint hopp i Gammlia som vi kan ha kul med! Är du här i jul? Jag tänkte fira julafton med en tur på morgonen. Och så tänker jag cykla innan dess också. Jag tycker att du ska följa med!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mm, skulle behöva komma ut. Stannar i stan över alla helgerna, jobbar natt mot julafton så jag lär inte vara alltför morgonalert just den dagen. Var finns detta nya, fina hopp?

   Radera
  2. Ah, men vi kan hoja (eller kanske till och med skida!) på juldagen! Hoppet finns på stigen på höger sida om bräntberget. Otroligt snällt och fint, man kan nästan rulla, eller hoppa långt. Jag hoppar kort.

   Radera
  3. Låter spännande! Jag är öppen för förslag gällande juldagen! Vi får höras!

   Radera
 2. Hahaha mörkret har ätiti sig in i mej också men så för ini h-e jag tog cykel h-e-tet o körde en rejäl j-a h'es tur. Så skönt efteråt trots att tramporna går ultratungt, sigma lamporna lyser rött och kedjan är osmord,

  Efter den här förudmjukelsen tror jag det blir en hel del fler turer för min del :D, känslan efteråt är så skön.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så sant, så sant. Efteråt är det alltid värt att man tog sig ut! Tröskeln dit kan dock vara förjäkla hög ibland.

   Radera