söndag 12 april 2015

Äntligen lite sammanhängande stigcykling!

Vårfeeling

Visste väl att det skulle gå att hitta åt några hyfsat snö- och isfria stigar i helgen, även fast läget i Röbäcksskogen såg illa ut i fredags. Fick ihop nästan en mil oavbruten skogscykling, med bara korta partier släpa-cykel-över-snöfält och några lite längre, cyklingsbara men jobbiga, sträckor på opålitlig is och skare. Förvånansvärt torrt på stigarna däremellan, en fantastisk känsla att få trycka på över barrmattor och rötter igen! Och ack så frustrerande att försöka forcera steniga, gropiga partier när balansen och känslan för cykling är ringrostig. Solen sken och det blev svettigt under ryggsäcken, det gick t.o.m. att ta en kexchokladpaus utan att förfrysa en enda kroppsdel. Jag fick min cykelabstinens stillad en smula, fortfarande inte helt nöjd med det årstidsläge och före som råder, men det gick att köra slut på sig iaf och det var långa bitar rolig cykling. Sammanfattningsvis en go' tur för att vara den 11:e april! 


2 kommentarer:

  1. Hej Karin :) Länge sen jag tittade in. Kul att se att du fortsatt köttar på. Segt att ni ska behöva dras med snö länge där uppe. Men det är vacker skog må jag säga :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Jonatan! Jepp, jag hänger kvar i cykelträsket ännu :) Välkommen tillbaks hit igen. Uppdaterar inte lika ofta nu för tiden som förr, men så snart det blir lite varmare, lite mer vår så kommer cykelinläggen öka igen. Den här tiden på året är sannerligen seg, alldeles nyss yrde snön utanför fönstren igen. April alltså...

      Radera