söndag 14 april 2013

Stan är vår lekstuga

eller: Urban teknikträning

Äntligen äntligen äntligen har en del av folket runt mig börjat släppa sina älskade skidor och ge in för cykelpepp istället! Skogscykling är förstås fortfarande inte att tänka på, men stora delar av stan har ju tinat fram så i brist på riktiga rotmattor och stenar sökte vi utmaningar bland asfalt och betong istället - vilket var nog så skoj en dag som denna!
Trappor är lattjo, stora som små.

Vi balanserade oss fram på smala stenkanter, vi övade på wheelies med varierande grad av framgång, alla små hinder i vägen om det så bara var ett litet skräp skulle försöka bunnyhoppas. Och så hittade vi åt små drops här och var, den klurigaste med inslag av balansövning - vilket inte alltid gick så bra (sorry Annika, men jag fick faktiskt ingen bild på när du klarade den, det här tappra försöket får duga alltså). 

Och det som är så bra med att cykla med sällskap igen är peppen man får. Jag tvekade inför stenkanten och det lilla droppet (helt i onödan) men efter att Annika fixat den hade jag liksom inget val, jag måste också rulla den... 

Det här var verkligen en helg när det inre barnet fick komma fram igen! För man känner sig ju lite som en förvuxen fjortis när man studsar runt på stan med cykeln och låtsas kunna göra snygga tricks :) 

11 kommentarer:

 1. Men härligt!! Att få vara lite barnslig är väl tjusningen med cyklingen?!!

  Är nog inte dumt att teknikträna på det där sättet... Tack för den inspirationen Karin!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu ser jag fram emot ett blogginlägg med Hasse & Helena som trixar på Östersunds gator och torg ;)
   Faktiskt riktigt bra att köra ett pass med bara fokus på att hantera cykeln, balansen är inte riktigt vad den borde vara efter vintern.

   Radera
  2. Det kommer nog troligtvis ett sånt, formodligen också med något jag-är-på-aktuen-inlägg också. Nämen allvarligt det behövs, jag kan inte bunnyhoppa. Provade lite trappsteg i höstas och det var inte så läskligt som det verkade först.

   Radera
 2. Ser verkligen sjukt kul ut!!!!

  SvaraRadera
 3. Kung att se att barnaglädjen har fått komma fram! Jag blir nästan lite avis att jag inte är där :). Kör hårt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Nästan lite avis"? Och jag har nästan lite svårt att tro på det, du verkar ha det alltför bra där du är nu. Men du är mer än varmt välkommen att leka med oss andra barn när du kommer hem igen :)

   Radera
  2. :), mja... jo, alltså, jag har det ju rätt bra. Men man saknar ju sina lekkompisar också. Jag vill ju ha allt, skidåkning OCH cykling, gärna på samma dag :). Nu får jag nöja mig med skidåkning i kallpuder. Det är ett hårt liv. Men ja, jag saknar er! Ser fram emot hopp och lek i sommar!

   Radera
  3. Och sorry för alla konstiga nicknames. Jag blir alldeles förvirrad själv.. Gamla och nya och konstigare och konstigare. Nån dag när jag blir vuxen ska jag bara heta andrea..

   Radera
  4. Vi saknar dig också! Men fortsätt du överdosera på skidåkning nu så tar vi all cykling till sommaren. Massor av hopp och lek ska det bli har jag bestämt, helst på en ny cykel också :)

   Radera
  5. :D, ja, Hurra! Ska försöka ta mig i kragen och fixa en cykel å det snaraste!

   Radera