fredag 18 maj 2012

Myspass i skogen

Det är verkligen lyxigt att ha fin stigcykling på bara ett par minuters cykelavstånd hemifrån. Tog en träningsrunda i Grössjön- och Nydalaskogarna som lär vara de skogar där jag tillbringat mest tid genom åren.
Det bjöds både på sumpiga blöthål och snustorr stig. Det är dock roligare att föreviga de perfekta stigarna än gyttjepölar där cykeln fastnat.


Föredömligt cykelvänliga spänger! De har t.o.m. fasat av kanterna för smidigast möjliga insteg. Förra året var spången i betydligt rangligare skick, kul att se att de gjort lite insatser för att förbättra framkomligheten även om de kanske inte hade mountainbikecyklister i åtanke egentligen :-)


Efter att ha hälsat på vid Grössjön tog jag sikte på Nydalasjön och anslöt till hundspåret för att få ytterligare ett par km skogscykling. Totalt blev rundan 21 km varav drygt 14 i skogen. Skönt pass såhär på en fredag!

4 kommentarer:

 1. Å ser riktigt härlig ut! Såna där spänger skulle behövas här..kanske får smyga ut och fasa lite på egen hand:)

  Har ett hett tips till dig om du inte redan har provat det är att åka lite söderöver och prova fjällcykling från storulvån och ut i de jämtländska fjällen! (finns lite tips om det i nya kadens)
  Ha en trevlig helg:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har inte provat, men tanken har slagit mig många gånger! Det är otroligt lockande, älskar fjällen men har hittills bara tagit mig fram till fots. Jämtlandsfjällen är dock helt oprövade.

   Tack detsamma! Hoppas det går bra för er imorgon! :)

   Radera
 2. Men de kunde väl tryckt ihop plankorna lite till? För sånna som mig som har svår spångest.. mysigt annars

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äsch då, det är ingen risk att köra fast mellan plankorna, såvida du inte kommer med 23 mm-slicks möjligen. Med breda MTB-sulor var det som att cykla på ett salsgolv ;)

   Radera