onsdag 31 juli 2013

Nya cykelskor, semesterplaner och skvaller på byn

Dags att utöka cykelgarderoben med ett par nya cykelskor. Inte för att mina Teva Links är helt utslitna ännu, men de hinner knappt torka mellan turerna och jag behöver ett par skor som fixar minusgrader och snö utan att sulan isar igen. Det kommer ju ändå en vinter i år också, även om den känns avlägsen för tillfället.
Valet föll på FiveTen Freerider:

Skorna är väl beprövade av andra, greppet ska vara grymt och jag räknar inte med annat än att jag kommer klassa det här som ett Bra Köp!. De kommer utsättas för en hårdtestning direkt; det är ju semester och då bör man tydligen resa någonstans för att det ska räknas. Det blir en tripp till fjälls här i veckan, naturligtvis med cykeln i bagaget. Lär bli bloggpaus här under tiden.

Jag har förresten tillgång till spionerande öron ute på stan och min lilla rapport från Obbola-banan har visst varit omtalad på (minst) en sportbutik under gårdagen. Någon tycks ha reagerat på, och kanske tyckt att jag har lite fel, då jag inte anser den nog teknisk för att leva upp till sin beskrivning som avancerad. Mm, lite krock mellan olika världsåskådningar här tror jag - XC vs AM. Talar vi inte samma språk månne? Man är för övrigt väldigt välkommen att kommentera saker direkt här på bloggen om man vill påpeka eller diskutera något :) (gäller även alla som kommer hit via en viss Facebook-länk).

Nya skor innebär förresten ny skokartong, nya kartonger uppskattas alltid i det här hushållet. Jag hann knappt ta ur skorna innan lådan ockuperades av någon annan. Det slår aldrig fel alltså, detta med katter och kartonger.

9 kommentarer:

 1. Sant, katter och kartonger slår aldrig fel. Spelar ingen roll hur liten än kartongen är så ska den undersökas och testas i alla fall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oja, de är så lättroade de små liven. Matte är väl iofs lika lättroad hon, som gärna tittar på när de busar omkring.

   Radera
 2. Måste säga att du har en mycket inspirerande blogg för en nybörjare inom mtb boendes i Umeå!
  Såg att nya skor är inköpta. Skulle själv vilja köpa ett par skor till cykeln, men är lite skeptisk att beställa på nätet utan att prova innan. Är det möjligtvis så väl att du köpt skorna i, eller i närheten av, Umeå?

  Tyvärr kommenterat som Anonym då jag inte hade någon profil att logga in som.

  Hälsningar, Fredrik Olsson

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att bloggen gillas! Skorna beställde jag på nätet, vad jag vet så finns ingen butik med FiveTen cykelskor i stan. Jag gjorde så att jag beställde ett par olika storlekar från Rose - de har fria returer så jag behåller de som passar och skickar tillbaks de andra. Man kan göra detsamma med t.ex. Addnature.

   Radera
 3. Jag håller med dig angående obbola banan, väldigt enkelt och bitvis med rötter och sten som finns på alla stigar. Vi har varit där och kört 2 svängar 1 gång med en ganska ny cyklist och vi fick nästan samma tid, han tyckte det inte var allt för tufft.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska ju ligga rötter och sten på en stig, annars är den inte kul att cykla. Ju mer bröt desto roligare, typ. Men det gäller väl då mest för oss som inte tycker snitthastigheten är det viktigaste på ett pass.

   Radera
  2. Men det är ju så, ju mer tekniskt ju roligare har man, det ska inte vara en barnlek inte.

   Radera
  3. Kollade in på din blogg - du ser bekant ut. Var det du som var i sällskap med CM-Christer på Hässningberget för typ 1½-två veckor sen? Jag och en kompis satt på toppen och långfikade/solade när två cyklister for förbi.

   Radera
  4. Det stämmer mycket väl det.
   Vi brukar oftast vara ute med varandra och cykla runt stadens spår.

   Radera