lördag 10 januari 2015

Hej och hå, staka på!

Ett pass med lite flyt och fart

Musklerna har så sakteliga börjat vänja sig vid stakrörelsen, sakteliga är ledordet här. Under säsongens första mil kände jag hur spretigt det var, inget stavtag var det andra likt, flaxigt, oflytande, spänt och stelt. Eftersom jag ännu inte tagit tekniklektionen jag fick i present så åker jag förmodligen fortfarande inte "rätt" men nu känns det åtminstone konsekvent och jag fick kört mitt snabbaste pass någonsin med 19 km på 1½ timme (visserligen på ett platt och bitvis ganska isigt spår men ändå). Går det att extrapolera till en sluttid på vasan på 7:06 ;-) Nä, målsättningen med Vasaloppet är att överhuvudtaget bara ta sig till Mora. Ifråga om tidsmål så... under tvåsiffrigt antal timmar? Fast jag törs egentligen inte ens sätta upp det, jag ska till Mora bara, punkt.
Olles spår är en fröjd för just stakning. Och jag begriper fortfarande inte hur de som enda ställe i stan kan få till så fina spår med den nästan obefintliga natursnön när inga andra lyckas alls. Hatten av och tack till spårdragarna!


9 kommentarer:

 1. Underbar bild! Lycka till med träning och lopp!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, det var riktigt fint ljus i skogen i solnedgången! Och tack för lycka till:et, jag är väldigt nervös och osäker inför utmaningen.

   Radera
 2. Till Mora kommer du! Tycker att du tänker rätt som inte sätter upp tidsmål. Det är första gången, före och väder kan stämma till det och grusa vilket tidsmål som helst. Synd att kanske bli lite besviken över ett missat mål i stället för vara riktigt stolt över sig själv över att ha fixat alla de där milen! Tidsmålen kan väl komma andra gången?;-)
  Riktigt fin bild!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja gud ja, tänker lite på alla krakar som åkte förra gången i ospårad slasksnö, där sprack nog många tidsmål! Sparar tidsmålet till nästa gång som du säger ;-) Det enda andra målet jag har är att försöka seeda upp mig ett snäpp från blåbärsledet, fast det är avhängigt att det kommer lite mer snö så de seedningslopp jag kan tänka mig att köra blir av.

   Radera
  2. Vilka lopp har du tänkt att åka? Jag måste också seeda upp mig men vetetusan vilka lopp jag ska åka. Orsa Grönklitt fast det redan kanske har gått?? Haha noll koll:-)

   Radera
  3. Röbäck ski marathon och/eller ev. Umeloppet. De går här i stan i februari, om det finns snö. Nära och smidigt och relativt lättåkta. Vildmannaloppet går om ett par veckor, men det brukar gå så jäkla fort för de snabbaste att det är svårt att seeda sig till VL som grön motionär.

   Radera
 3. Shit vad fint Olles ser ut! Jag har som gått och trott att det är helt kört att försöka åka skidor, men med den där bilden.... Faan. Jag måste åka skidor!!!!

  SvaraRadera
 4. Ska ni dit imorn? Jag vill hänka!! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Olles kan man lita på! Vi ses väl där imorrn hoppas jag!

   Radera