fredag 22 mars 2013

Skoterspårsrunda

En ledig, inte svinkall och överlag ganska bra fredag. Vad göra? Drog ut i skoterspåren norr om Umeå, givetvis med cykel då. Körde en liknande runda för snart ett år sen, då på perfekt hårdfrusen skare. Förhållandena var inte riktigt lika fina idag, solen värmer inte tillräckligt mycket ännu, underlaget var lite väl mosigt bitvis.
Styrde in på ett skoterspår just ovan Ersboda-anstalten och siktade på att nå den större skoterleden som går öst om stan. Ute på de större fälten där snön drevat i den hårda vinden i veckan gick det tungt, tungt. Att ligga på lättaste växlarna på plan mark och ändå knappt ta sig någonstans är minst sagt fostrande. I skogen blev det bättre, fortfarande lite mjukt men ändå rätt skön cykling.
Jag körde norrut från Anumark och siktade mot Ersmark. Vägledningen var ganska sparsam längs leden, men den här korsningen var då skyltad iaf.
Solen tittade fram korta svängar, här över tallmyren var det fin cykling.
Snubblade ut i Ersmarks by på nåt ställe efter att ha avvikit från den större skoterleden. Fortsatte rakt västerut i riktning mot I20 där en annan skoterled tar vid och via en kraftledningsgata tar man sig hela vägen genom regementsskogen.
Den här leden var inte lika väl tillkörd som den tidigare, det blev mycket harvande på lillklingan och bakdäcket ville gärna spinna ner sig i snön. Bra träning, dock inte så värst njutbart. Efter att ha tagit några höjdmeter vid passagen av Hamptjärnsberget blev cykeln tvungen att lägga sig och vila en stund. Mjölksyran behövde vädras ur.
Sen var det lite nerförsbacke innan jag kom ut på 363:an vid Forslunda. Rullade asfalt och cykelvägar hemåt. Rutten (3 mil):

2 kommentarer:

 1. Ser ut som en bra runda! kul att få köra en längre runda i skog (utan asfalt å grus). Snygga brillor, ser snabb ut :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var väldigt kul och efterlängtat att få komma ut i skogen på riktigt! Länge sen sist...
   Lite småsegt att det var såpass mjukt i spåren, men det gick att cykla åtminstone. Hoppas det blir rejälare skare snart.

   Radera